Fehér Bombatorta:
Hozzávalók:
40 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál zselatinpor
2 evőkanál kókuszreszelék
3 tojássárgája
4 dl tejszín
5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
A fehér csokoládéból 5 dkg-ot félreteszünk, a többit darabokra tördeljük, és vízfürdő fölött, folyamatos keveréssel, 4 evőkanálnyi vízzel felolvasztjuk.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kevés langyos vízben feloldott zselatint. Kavargatva langyosra hűtjük, majd egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, és eldolgozzuk a kókuszreszelékkel.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt csokoládéba forgatjuk. Egy gömbölyű tálat fóliával kibélelünk, belesimítjuk a krémet, és másnapig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, megszórjuk a maradék fehér csokiból és a tejcsokoládéból készített forgácsokkal.
Ezt a receptet itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése