Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
30 dkg cukor
1 csipet só
1 kis üveg vanília aroma
3 tojás
12,5 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
Tetejére:
7 evőkanál habtejszín
10 dkg étcsokoládé
Egy kisebb lábosban olvasszuk össze a vajat és a csokit, majd a tűzről lehúzva keverjük hozzá a cukrot, sót, vanília aromát, egyenként a tojásokat, majd a lisztet és végül a kakaóport.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába és 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg úgy, hogy a közepe krémes legyen (2-3-szor nézzünk rá sütés közben a tortára, ha a teteje már szilárd, nem folyós, akkor tűpróbával ellenőrizzük le a közepét).
Hagyjuk a formában hűlni, majd a tejszínnel összemelegített csokival vonjuk be a tetejét, hagyjuk megszilárdulni és csak ezután szeleteljük fel. Vanília fagyival vagy anélkül is nagyon finom.
Díszítésnek én Smarties cukorkát használtam, valamint találtam ezt a fehér csokiba szórt cukorkákat, ezt használtam fel a számok kiírásához. Valamint betűs gumicukrot. Hozzátenném, hogy a húgommal voltam vásárolni és nem ismétlem NEM nézhettünk ki nagyon bután, miközben a betűket válogattunk:D
A lényeg, nagyon finom, ezt a süteményt érdemes más alkalmakkor is elkészíteni.
A recept forrása itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése